Werken met Meditatie & Visualisatie oefeningen

Als coach is het een ‘must’ om te kunnen werken met meditaties en visualisatie oefeningen. Je krijgt immers regelmatig te maken met mensen die zich onrustig voelen, gestrest zijn, over hun grenzen zijn heengegaan en op dat moment maar één dingen willen: innerlijke rust! En dan is een vakantie alleen niet voldoende. Sterker nog… veel mensen ervaren nét voor de vakantie en de 1ste anderhalve week van de vakantie de meeste en ergste stress in een heel jaar tijd…

Alles moet afgewikkeld worden op het werk, de laatste dingen op school moeten geregeld worden, de vakantie voorbereid, het huis aan kant. Het resultaat wat je vaak ziet is dat iedereen half uitgeput, midden in de nacht, in de auto op weg puft naar het vakantieadres. Leve de vakantie!!

shutterstock_676632

Eén van de manieren om tot innerlijke rust en stilte te komen is meditatie & visualiseren. Mediteren en visualisatie kan op diverse manieren en er bestaan verschillende vormen van binnen diverse tradities. Slechts 10 tot 15 minuten per dag mediteren & visualiseren kan een wereld van verschil vormen in hoe jij je voelt, hoe je naar de wereld kijkt en de wereld om je heen ervaart. Hieronder worden enkele manieren van meditatie en/of visualisatie beschreven:

Visualisatie: hierbij maak je gebruik van je verbeeldingskracht. Door je in te leven in bepaalde beelden of bepaalde beelden op te roepen, kun je gemakkelijke toegang krijgen tot je diepere bronnen van je onderbewustzijn, essentie of innerlijke wijsheid.

Fysiek gerichte meditatie: hierbij richt je je aandacht op het ontspannen van je fysieke lichaam. Je ontdoet je letterlijk van opgebouwde lichamelijke spanning.

Ademhaling: hierbij richt je de aandacht bewust op je ademhaling waardoor je steeds meer in een ontspannen toestand komt.

Mantra’s: het steeds herhalen (in gedachten) van een woord of een zin.

Klankmeditatie: bij deze techniek worden klanken gebruikt om de diepte van de meditatie te vergroten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan klankschalen of het gebruik van de Australische Didjeridoo.

Objectgerichte meditatie: bij deze manier van mediteren focus je de innerlijke aandacht op een voorwerp, denk hierbij bijvoorbeeld aan een punt op de muur of een vlammende kaars.

Bij NEM Academy, een unieke, diepgaande Opleiding voor Coaches en Therapeuten, wordt gewerkt met een uitgebreid scala aan oefeningen, meditaties & visualisaties die de zelfreflectie van een persoon verhogen en innerlijke rust creëren!

www.nemacademy.nl