Ben jij een coach of therapeut?

Vaak komen mensen met de vraag ‘Wat denk jij… ben ik een coach of therapeut?’ Er is echter maar een persoon die daar antwoord op kan geven en dat ben jij!

Waar ben jij als mens voor geboren? Welke vaardigheden heb je meegekregen in jouw rugzakje? En als bepaalde vaardigheden of capaciteiten niet potentieel aanwezig zijn, zijn ze dan wel aan te leren? Het is net zoiets als het leren bespelen van een muziekinstrument. Iedereen kan het leren, slechts weinigen ontwikkelen zich tot excellent muzikant.

foto Academy

Misschien werkt het wel net zo als met het maatschappelijk trendthema; leiderschap. Regelmatig krijg je als bedrijfscoach de vraag of we van een manager een leider willen maken. Hard gelach… want dat kan niet. Managen valt te leren. Een leider wordt echter geboren, die kun je niet maken.

Hetzelfde geldt voor het vak van coach en therapeut. Je wordt geen therapeut… je bent het! Gewoon vanuit essentie, vanuit je zijn. Je hebt het of je hebt het niet. Vaak komen mensen al naar je toe met allerlei verhalen en ben je een luisterend oor voor iedereen. En als vanzelf geef je adviezen waar mensen iets mee kunnen. Wanneer dit het geval is ben jij een geboren coach of therapeut. Vervolgens is het nog wel belangrijk je goed te scholen zodat je leert werken met diverse technieken, methodieken en weet welke interventies je hoe en wanneer toe kunt passen.

Wil je meer weten over een gedegen opleiding tot coach of therapeut?
Kom dan naar de Open Dag van NEM Academy!

www.nemacademy.nl